Mai multe grupuri pro-palestiniene planuiesc sa trimita o noua flotila catre Gaza luna viitoare, similara celei implicate in atacul trupelor israliene din 31 mai, in urma caruia noua activisti turci au fost ucisi, informeaza AFP.

"Avem sase nave care sunt gata sa plece din Europa, speram in a doua jumatate a lunii iulie," a declarat la Parlamentul European Mazen Kahel, purtator de cuvant al Campaniei europene pentru incheierea asediului din Gaza.

"In ziua in care Parlamentul European dezbate cum ar trebui Europa sa raspunda atacului israelian este vital sa ascultam vocile celor care se aflau la bordul flotilei, insistand totodata ca nu exista alta alternativa decat ca blocada sa fie ridicata," a precizat europarlamentarul britanic Richard Howitt.

Desi Israelul a sustinut in repetate randuri necesitatea pastrarii blocadei impuse in urma cu trei ani, dupa ce puterea in Gaza a fost preluata de Hamas, guvernul sau s-a intrunit miercuri pentru a discuta o propunere internationala de a relaxa masurile de siguranta.

"Credem ca cea de-a doua flotila va fi mai mare decat prima," a declarat Kahel, a carui campanie este sprijinita de alte grupuri pro-palestiniene, inclusiv Free Gaza, organizatii neguvernamentale din Turcia, Grecia si Suedia si Comitetul International de Ridicare a Asediului din Gaza.