Scurgerea de petrol din Golful Mexic a inceput sa afecteze sanatatea oamenilor in statele Louisiana si Alabama, relateaza CNN, zeci de persoane suferind deja de iritari ale pielii si ochilor, dificultati respiratorii, greata, dureri in piept si dureri de cap.

Statul Louisiana a raportat miercuri 71 de cazuri de imbolnaviri cauzate de mareea neagra, 50 dintre acestia fiind muncitori pe platforme petroliere sau participanti la eforturile de curatare, restul de 21 de cazuri inregistrandu-se in randul populatiei.

Opt dintre muncitori au fost spitalizati.

Alabama a anuntat de asemenea 15 astfel de cazuri.

Pe de alta parte, specialistii au anuntat ca afectiunile sunt de scurta durata si au recomandat evitarea expunerii.

Autoritatile monitorizeaza apa potabila, care ramane deocamdata buna de baut, insa exista riscul ca aceasta sa fie afectata de hidrocarburi si sare.

Plajele Grant Isle si Port Fourchon din Louisiana sunt inchise, iar Alabama recomanda evitarea inotului, in special in randul copiilor.

Pe 20 aprilie, platforma petroliera "Deepwater Horizon" din Golful Mexicului, detinuta de compania British Petroleum, a explodat in lungul coastei statului Louisiana si a ucis 11 muncitori. Doua zile mai tarziu, s-a scufundat, iar de atunci sute de mii de litri de petrol brut s-au deversat zilnic in Golful Mexic, provocand ceea ce ar putea deveni cea mai mare scurgere de petrol din istorie.