China a inaintat o plangere aliatului sau Coreea de Nord in care acuza vamesii nord coreeni ca au impuscat mortal trei cetateni chinezi si au ranit un altul saptamana trecuta, informeaza AFP.

"In dimineata zilei de 4 iunie, cativa locuitori din orasul Dandong au fost impuscati de vamesi, suspectandu-i de trecerea frontierei pentru activitati comerciale, omorand trei si ranind unul", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe din China intr-o conferinta de presa, care a precizat ca se fac investigatii.

Neintelegerile dintre cele doua tari sunt rare, China fiind si foarte rezervata in comentarii publice despre tara vecina. Coreea de Nord depinde in mod vital de comertul cu China, tara cu cea mai mare influenta asupra sa.

Luna trecuta, liderul nord coreean Kim Jong-Il a efectuat o vizita in China pentru a cere sprijin economic si politic.

Tensiunile in peninsula coreeana sunt acute dupa ce Seulul a acuzat Phenianul ca a scufundat o corveta sud-coreeana in Marea Galbena, provocand decesul a 46 de persoane. China a refuzat sa condamne Coreea de Nord, dupa ce o investigatie internationala a gasit-o vinovata.