Mai multe organizatii teroriste pregatesc atentate la Soci, pentru a forta autoritatile ruse sa renunte la planurile de organizare a Olimpiadei de iarna, din 2014. Anuntul a fost facut de directorul FSB (ex-KGB), Alexander Bortnikov. "Amenintarea unor acte teroriste devine un factor care exercita o influenta serioasa asupra procesului decizional politic", a declarat acesta, citat de AFP.

"O amenintare reala din partea al-Qaeda a reprezentat motivul pentru anularea, in 2008, a Raliului Dakar, pentru prima data in istoria acestui eveniment de prestigiu", a explicat Alexander Bortnikov, in cadrul unei conferinte de presa. "In acest context, o serie de organizatii isi fac tot mai cunoscute intentiile de a juca un scenariu similar, in perioada premergatoare Olimpiadei de Iarna din 2014", a avertizat directorul FSB.

In urma cu doar o zi, Alexander Bortnikov anunta ca teroristii incearca sa obtina materiale nucleare din fostele state sovietice. Acesta nu a oferit detalii suplimentare despre aceste tentative sau despre gruparile implicate in astfel de activitati.