Guvernul canadian a declarat ca va cheltui aproape un miliard de dolari pentru a asigura securitatea reuniunilor G-8 si G-20 de luna viitoare, transmite agentia AP, citata de YahooNews. Cabinetul conservator a spus ca banii alocati sunt necesari si "ca merita".

Potrivit informatiilor, Canada a alocat un buget de 930 de milioane de dolari canadieni (885 de milioane de dolari americani) pentru cele doua summit-uri. Prin comparatie, autoritatile din Pittsburgh au cheltuit 12.4 milioane de dolari pentru asigurarea securitatii reuniunii G-20 din septembrie 2009, in timp ce, summit-ul G-20 de la Londra de anul trecut, a avut un buget de securitate de 10.9 milioane de dolari.

Ministrul Sigurantei publice, Vic Toews, a afirmat ca costurile sunt mari dar ca securitatea "merita" banii. Gazduirea celor doua reuniuni separate este un fapt "fara precedent", a adaugat oficialul.

Summit-ul G-20 va avea loc la 26-27 iunie la Toronto, iar reuniunea G-8 se va desfasura cu o zi inainte in Huntsville, Ontario.

Partidele de opoztie au criticat sumele alocate.