Saad al-Qahtani traversa desertul saudit intre Mecca si Jeddah in ziua in care imensul sau vehicul 4x4 s-a stricat. Incapabil sa-l repare, fara familie si fara un loc de munca stabil, a decis sa faca din masina locuinta sa. Se intampla in urma cu 18, relateaza AFP povestea acestui arab care a ales sa traiasca departe de lume.

Astazi are 61 de ani si se declara fericit de solitudinea sa desertica.

"Este placut sa traiesti departe de nebunia oraselor", povesteste el, pentru Saudi Gazette, un cotidian saudit.

Originar din Khamis Mushayt, Saad a trait alaturi de parintii sai si de cele doua surori in mai multe locuri, pana s-au stabilit, in cele din urma, in suburbiile Jeddah.

Cand surorile si parintii sai au murit, in urma cu 29 de ani, s-a angajat bodyguard, dar dupa sase ani a ramas fara loc de munca.

"M-au concediat dupa ce mi-am pierdu ochiul drept in urma unei boli pe care o aveam de la 12 ani. Asa ca m-am hotarat sa-mi cumpar niste vite, dar unele s-au pierdut si alte mi-au fost furate".

Saad a incercat sa supravietuiasca in viata de zi cu zi, dar cand masina sa s-a stricat in desert, acum 18 ani, a decis sa nu o mai repare.

El crede ca este binecuvantat de Dumnezeu, intrucat este perfect sanatos, in urma traiului simplu pe care l-a ales.

"Nu am diabet, nu am hipertensiune si nici nu sunt asaltat de toate acele griji pe care oamenii le au zi de zi", explica el.

Celibatar si fara familie, traieste acum in masina sa, ale carei cauciucuri nu mai sunt acum decat o amintire indepartata.

Cand are oaspeti, ii primeste pe covoarele intinse pe nisip. El se aseaza intotdeauna pe locul soferului.

"Nu am fost niciodata casatorit", povesteste el, cu regret. "Mi-ar fi placut mult, dar nu am mijloacele necesare pentru a oferi unei femei o viata de familie stabila. Cum poate cineva ca mine sa se casatoreasca, sa aiba copii si sa-i sustina?", se intreaba el.