Doua explozii devastatoare s-au produs, sambata, la o moschee din capitala somaleza Mogadishu, ucigand cel putin 25 de persoane si ranind alte cateva zeci, au declarat oficiali locali, citati de AFP. Atentatele de sambata au fost cele mai grave incidente de acest fel produse in Somalia in ultimele cinci luni.

Ali Muse, seful serviciului de ambulanta din Mogadishu, a afirmat ca "a numarat 25 de cadavre".

Potrivit informatiilor, deflagratiile s-au produs in piata Bakara, o zona islamista, extrem de aglomerata, chiar in momentul in care oamenii paraseau o moschee. Un martor a declarat ca multi oameni se aflau in interiorul lacasului de cult in momentul in care s-au produs "exploziile uriase". "Toti oamenii singerau, iar unii erau deja morti", a afirmat martorul Shukri Yahye.

Cauza deflagratiilor nu a fost precizata.

Un reprezentant al grupului islamist Shebab a declarat ca exploziile l-ar fi vizat pe unul dintre liderii sai, seicul Fu'ad Mohamed Khalaf, care se afla in moschee. Liderul islamist ar fi fost ranit la o mana.

Grupul Shebab a afirmat ca a fost vorba de "un act de terorism realizat de mercenari angajati de asa-numitul guvern al Somaliei" si a promis ca se va razbuna "in numele musulmanilor din Somalia si in numele lui Allah pentru aceasta crima".

Exploziile de sambata reprezinta cel mai grav atac de acest fel produs in Somalia dupa atentatul sinucigas care a avut loc in decembrie, intr-un hotel din capitala, cand au murit 57 de persoane, inclusiv cativa ministri.