O femeie din Belgia, judecata pentru implicare in activitati teroriste, a declarat ca sotul sau s-a intalnit cu liderul organizatiei teroriste Al Qaeda in urma cu doi ani, transmite CNN. Barbatul femeii, acuzat si el de activitati teroriste, s-ar fi intalnit cu Osama ben Laden in vara anului 2008. In ciuda unei recompense de 25 de milioane de dolari puse pe capul sau, autoritatile din SUA au declarat ca de peste opt ani nu stiu nimic despre locul in care se afla Osama ben Laden.

Malika el Aroud a facut aceasta dezvaluire dupa ce a fost chestionata in legatura cu un schimb de mesaje pe care l-a avut in vara anului 2008 cu un suspect jihadist, aflat in prezent in custodia autoritatilor franceze.

Intr-unul dintre mesajele electronice, el Aroud a scris ca sotul sau, Moez Garsallaoui, i-a trimis un e-mail in care i-a spus ca s-a intalnit cu "Seful"intr-o zona muntoasa. La intrebarea judecatorului daca "Seful"este ben Laden, femeia a raspuns: "Da". Femeia nu a oferit alte detalii despre presupusa intalnire.

Surse din serviciile de informatii belgiene au declarat ca Garsallaoui, care este cetatean tunisian, s-ar afla in regiunea de la granita afgano-pakistaneza. El este acuzat ca, impreuna cu sotia sa, ar fi recrutat sase persoane din Franta si Belgia care sa mearga in taberele de antrtenament ale Al Qaeda din regiunea Waziristan (Pakistan). Unii dintre acestia sunt judecati alaturi de Malika el Aroud.

CNN precizeaza ca primul sot al femeii a fost Abdessattar Dahmane, tot cetatean tunisian. Cu doua zile inainte de atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA, el l-a ucis pe Ahmad Shah Massoud, liderul Aliantei Nordice afgane, intr-o operatiune sinucigasa ordonata de ben Laden.

In ciuda unei recompense de 25 de milioane de dolari puse pe capul sau, autoritatile americane au declarat ca de peste opt ani nu stiu nimic despre locul in care se afla Osama ben Laden.

Statele Unite il cauta pe liderul Al-Qaeda in legatura cu atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA si pentru atentatele de la 7 august 1988 de la ambasadele americane din Dar es Salaam (Tanzania) si Nairobi (Kenya).