Crestinii din nord-estul Indiei s-au declarat revoltati dupa aparitia unei imagini cu Iisus Hristos in care acesta tine in mana o doza de bere si o tigara, transmite FoxNews. Imaginea a fost descoperita in manualele scolare din statul Meghalaya, predominant crestin.

FoxNews precizeaza ca imaginea a fost descoperita intr-un manual destinat elevilor din scoli aflate sub patronajul bisericii. Desenul a fost folosit pentru a ilustra litera "i" din cuvantul "idol".

Episcopul Dominic Jala, de la dioceza Shillong, a declarat ca "suntem profund socati si afectati de prezentarea controversata a lui Iisus Hristos din manualele scolare. Condamnam lipsa totala de respect fata de religii a editorului acestor manuale".

Politia a anuntat ca incearca sa-l gasesca pe editorul manualelor, proprietarul companiei Skyline Publications, care ar putea fi acuzat de "jignirea sentimentului religios".

Biserica Catolica din India a interzis toate manualele editate de Skyline, in timp ce liderii protestanti au cerut ca editorul, care isi are sediul in New Delhi, sa-si ceara scuze publice.

Oficiali guvernamentali au condamnat si ei "actul de blasfemie".

Publicatia The Shillong Times a relatat ca Skyline si-a cerut scuze ca "a ranit sentimentele religioase" ale credinciosilor, insa nu a explicat cum s-a produs gafa.

Crestinii reprezinta 2.3% din populatia Indiei. Cei mai multi locuiesc in nord-est, in statul estic Orissa si in statele sudice Kerala si Goa.