Guvernul de la Londra introduce, incepand cu 15 februarie, noi proceduri de eliberare a vizelor pentru cetatenii non-comunitari din Europa, informeaza ambasada britanica la Bucuresti. Viza se obtine in maxim 15 zile de la depunerea documentelor necesare si luarea amprentelor digitale.

Potrivit comunicatului Ambasadei, aplicantii pentru viza de Marea Britanie - cetatenii care nu apartin unei tari membre a UE, aflati pe teritoriul Romaniei si Bulgariei - trebuie sa completeze un formular on line, ca si pana acum. Este necesara apoi o programare on line cu Sectia de Vize a Ambasadei britanice la Bucuresti, pentru a depune documentele necesare si a li se lua amprentele digitale, confrom procedurilor in vigoare. Modificarea procedurii consta in faptul ca aplicatiile vor fi de-acum transmise sectiei de vize a ambasadei britanice de la Varsovia, pentru a fi verificate de catre personalul de securitate.

Aceasta modificare a fost luata pentru o mai multa eficienta si o standardizare a procesului decizional, arata ambasada de la Bucuresti.

Deciziile de la Varsovia asupra dosarului vor fi returnate la Bucuresti in maximum 15 zile lucratoare.

Informatii suplimentare se afla la adresa: http://ukinromania.fco.gov.uk/en/visas/