Un activist kurd, acuzat ca ar fi "inamicul lui Dumnezeu" si ca ar fi intreprins actiuni armate impotriva puterii islamice, a fost executat in Iran, in pofida apelurilor de revocare a sentintei venite din partea organizatiilor internationale pentru drepturile omului, scrie The Guardian.

Ehsan Fattahian, in varsta de 27 de ani, a fost spanzurat, miercuri, in orasul Sanandaj, potrivit lui Ali Akbar Gharoussi, seful departamentului de justitie din provincia Kurdistan.

Mowjcamp, un site al opozitiei l-a citat pe avocatul Mohammad Mostafai, care a declarat ca nu existau probe care sa demonstreze ca Fattahian ar fi fost implicat in actiuni armate impotriva puterii islamice.

Fattahian a recunoscut ca este membru al opozitiei kurde Komeleh, care a fost scoasa in afara legii, si a declarat ca a fost torturat timp de trei luni. Sentinta sa initiala a fost de 10 ani de inchisoare, insa aceasta a fost inlocuita cu pedeapsa cu moartea de o instanta superioara.

Ezzatollah Fattahian, tatal condamnatului, a declarat pentru Human Rights Watch ca familiei i-a fost interzis sa il viziteze in ultimele trei luni.