UPDATE: Coreea de Nord si-a cerut scuze calificand drept "grava provocare armata" incidentul naval cu vecina sa din sud in zona maritima sensibila din Marea Galbena, scrie agentia oficiala de presa KCNA.

O nava nord-coreeana a fost sever avariata in timpul confruntarilor armate de marti dimineata de pe coasta de vest a Peninsulei Coreea intre nave ale marinei militare sud-coreene si cele nord-coreene, a anuntat o sursa militara sud-coreeana citata de AFP.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de agentia Yonhap, o nava de razboi sud-coreeana a tras asupra unui vas militar nord-coreean care trecuse marti dimineata granita intens disputata din Marea Galbena.

Nu sunt victime de partea noastra, a spus aceeasi sursa.

Flotele militare ale celor doua Corei au dus lupte navale sustinute de-a lungul granitei maritime de vest in 1999 si 2002. In 2002 au murit sase marinari sud-coreeni. Cele doua Corei nu au incheiat inca un acord de granita maritim, nici la 50 de ani de la sfarsitul razboiului lor civil din perioada 1950-1953 incheiat cu un armistitiu si nu cu un tratat de pace permanent.