Luigi Esposito, o figura importanta a Mafiei napolitane, a fost arestat sambata, la Napoli, dupa sase ani de cautari, informeaza AFP. Esposito este considerat unul dintre capii clanului Nuvoletta, grupare mafiota italiana infratita cu Camorra.

Luigi Esposito, in varsta de 49 de ani, era dat in urmarire inca din octombrie 2003, iar in 2006 a fost condamnat la noua ani de inchisoare pentru trafic de droguri si asociere cu Mafia. El se afla pe o lista cu 30 de suspecti mafioti, considerati cei mai importanti si mai periculosi fugari.

Esposito a fost gasit intr-o vila luxoasa din Posillipo, un cartier rezidential din Napoli, unde acesta locuia, sub o identitate falsa.

Ministrul de interne de la Roma, Roberto Maroni, i-a laudat pe politistii anti-mafie pentru capturarea lui Esposito. Maroni a precizat, vineri, ca 3600 de mafioti, inclusiv 15 din cei aflati pe lista celor 30 cei mai cautati din Italia, au fost arestati in ultimele 18 luni, de cand Guvernul Berlusconi se afla in functie.

In urma cu o saptamana, autoritatile italiene au arestat trei frati, cunoscuti drept liderii clanului Russo din cadrul Mafiei napolitane.

Camorra este alcatuita din cateva zeci de clanuri mafiote, avand peste 5000 de membri.