Doi piloti ai companiei aeriene Northwest Airlines, care au facut un ocol de 240 de km pana cand au ajuns la destinatie, le-au spus anchetatorilor ca au pierdut notiunea timpului pentru ca foloseau laptopurile personale in timpul discutiilor de la bord. Avionul Airbus A320 avea 144 de pasageri la bord si efectua o cursa intre San Diego si Minneapolis, pe 21 octombrie - relateaza Reuters.

Dupa audierea pilotilor, Biroul national de siguranta a transporturilor a anuntat ca cei doi au avut o perioada in care nu au monitorizat avionul sau apelurile venite din partea controlorilor de trafic, desi au auzit conversatie pe frecventa radio.

La randul lor, controlorii de trafic aerian si dispecerii de zbor au declarat ca au incercat sa ii contacteze pe piloti, intr-un moment in care avionul se afla la aproape 10.000 m altitudine.

Totodata, cei doi piloti au dezmintit informatiile aparute in presa, potrivit carora ar fi adormit. Ei au spus ca nu au fost obositi in timpul cursei, ci doar au pierdut notiunea timpului. Pilotii nu si-au dat seama de devierea de curs pana cand o insotitoare de zbor i-a intrebat timpul estimat de sosire. Abia atunci comandantul de zbor a realizat eroarea si a cerut voie controlorilor de trafic sa intoarca avionul. Aparatul a aterizat fara incidente la Minneapolis.