Cei mai bogati oameni ai planetei ar putea evolua intr-o specie complet distincta in viitor, gratie biotehnologiei si ingineriei genetice, crede futurologul american Paul Saffo, citat de The Telegraph.

Saffo afirma ca, in viitor, oamenii vor putea sa-si schimbe organele interne bolnave sau imbatranite cu altele noi si sa foloseasca cercetarile genetice pentru a sti din timp daca sufera de vreo boala ereditara.

In opinia sa, lumea viitorului va reprezenta o fuziune intre biologie si tehnologie, unde munca va fi efectuata de roboti iar masinile se vor conduce singure.

Comentariile lui Saffo vin la cateva luni dupa ce omul de stiinta Ray Kurzweil afirmase ca nemurirea se afla la doar 20 de ani distanta, multumita vitezei cu care avanseaza cercetarile in nanotehnologie.

Dar Saffo spune ca aceste progrese vor fi accesibile doar oamenilor foarte bogati. Si, pe acest fond, evolutiile pot conduce la o separare a claselor, care va face ca super-bogatii sa evolueze intr-o specie complet diferita, care va lasa in urma rudele mai putin instarite.

"In 1980, a aparut computerul personal, si a schimbat lumea. In 1990 a venit randul internetului. Urmatoarea mare inventie care va intra in viata noastra va fi reprezentata de roboti", spune el.

"S-ar putea sa descoperim ca suntem total dependenti de aceste insecte electronice si ca nici macar nu suntem constienti de aceasta dependenta, pana cand nu se strica ceva", adauga Paul Saffo.