"La naiba cu zgarcenia!": de la viceprimarul Moscovei la presedintele tarii, trecand prin inalti functionari ai statului, demnitarii rusi par sa aiba o slabiciune aparte pentru ceasurile de mana, afisand bijuterii mecanice care valoreaza sute de mii de dolari, arata cotidianul Vedomosti, in editia de luni, citata de AFP.

"Ne-am dat seama ca am acumulat in arhivele noastre o mare cantitate de fotografii cu ceasurile de mana ale functionarilor nostri, asa ca ne-am decis sa scriem despre acest subiect", afirma cotidianul rusesc.

Concluzia Vedomosti este simpla: inaltii functionari ai statului nu sunt deloc zgarciti cand vine vorba despre aflarea orei exacte.

Presedintele cecen, Ramzan Kadirov, etaleaza un superb Bovet Fleurier in valoare de 300.000 de dolari.

Pesemne ca achizitionarea acestui accesoriu l-a adus pe numarul 1 al Ceceniei in pragul ruinei, avand in vedere ca dispune de un venit anual de circa 100.000 de dolari, de o masina Lada si de un apartament de 36 de metri patrati in Groznii.

Dar Kadirov nu este cel mai extravagant atunci cand vine vorba despre cheltuieli, titlul revenindu-i viceprimarului Moscovei, Vladimir Resin, mandru de al sau DeWitt LaPressy Grande Complication, care costa modica suma de 1,03 milioane de dolari.

Nici directorii marilor companii de stat nu sunt neglijenti cand vine vorba despre imaginea lor: seful Gazprom, Alexei Miller, detine un ceas Breguet in valoare de 112.100 dolari, iar presedintele bancii publice VTB, Andrei Kostin, are un Patek Philippe de 240.800 de dolari.

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care se lauda cu campania impotriva coruptiei pe care ar fi declansat-o, nu da insa dovada de excese deosebite si etaleaza un simplu Breguet Classique Moon Phase de 32.200 de dolari.

Dar cel mai modest ramane premierul Vladimir Putin, care isi impodobeste incheietura mainii fie cu un IWC Pilot's Watch Mark XV (3.400 dolari), fie cu un Blancpain Leman Aqualung Grande Date (10.500 dolari). Recent, Putin i-a facut cadou unui muncitor un ceas in valoare de 6.000 de dolari.