Seceta, datoriile si disperarea i-au impins pe fermierii indieni la solutii disperate. Pentru a supravietui in aceasta perioada agricultorii imprumuta bani de la camatari, numiti "Paisawalla" (din hindusa, oameni bogati care imprumuta bani), insa dobanzile sunt foarte mari, noteaza CNN.

Din cauza ca nu reusesc sa isi plateasca datoriile multi fermieri ajung sa munceasca pentru cei de la care au imprumutat pana reusesc sa acopere toata suma, iar in cazuri foarte disperate ce includ sume destul de mari barbatii ajung sa isi vanda sotiile. "Se mai intampla si asa ceva cand oamenii se imprumuta", a declarat sotia unui fermier. Conform politiei aceasta a spus ca un barbat bogat a cumparat-o. Timp de 30 de zile sotia fermierului a fost obligata sa traiasca cu un barbat necunoscut. In momentul in care cazul a fost dezvaluit public femeia s-a intors la sotul ei, insa si-a retras acuzatiile depuse la politie fata de camatar.

Cea mai mare parte din fermierii ce locuiesc in zonele rurale ale Indiei inca folosesc tractiunea animala cand vine vorba de lucrarile agricole. Un fermier slabanog in spatele unui plug cu tractiune animala pare o scena de film pentru persoanele ce traiesc in state dezvoltate si puternic mecanizate, insa pentru agricultorii din regiunea nordica a Indiei, Bundelkhand, este modalitatea prin care reusesc sa puna ceva pe masa.