Iranul "nu va negocia drepturile sale inalienabile" in dosarul nuclear, insa doreste sa discute despre "cooperarea internationala pentru reglarea problemelor economice si de securitate". Declaratiile ii apartin presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, citat de AFP.

"Tehnologia nucleara utilizata in scopuri pasnice este dreptul legal si definitiv al natiunii iraniene si Iranul nu va negocia cu nimeni drepturile sale inalienabile", a avertizat liderul de la Teheran, cu ocazia primirii ambasadorului britanic Simon Gass, care i-a inmanat scrisorile de acreditare.

"Suntem, in schimb, gata sa discutam despre cooperarea internationala, pentru a regla problemele economice si de securitate in lume. Estimam ca aceste probleme nu vor putea fi rezolvate fara participarea tuturor", a precizat Ahmadinjad, transmite agentia franceza de presa.

Casa Alba: SUA incep discutiile cu "Axa Raului"

Declaratiile vin la o zi dupa ce Casa Alba a anuntat ca va incepe discutiile cu "Axa Raului" - Iranul si Coreea de Nord. Purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale, Robert Gibbs, a declarat ca Departamentul de Stat se va intalni cu negociatorii de la Phenian, in efortul de a-i convinge sa renunte la programul nuclear de inarmare. In ceea ce priveste Iranul, Washington a acceptat oferta "vaga" de discutii privind problemele de securitate nationala, chiar daca Teheranul a refuzat orice dezbateri asupra dosarului sau nuclear, scrie The Telegraph.