Miscarea islamista Hamas se opune predarii istoriei Holocaustului in scolile palestiniene conduse de Organizatia Natiunilor Unite, apreciind ca uciderea a sase milioane de evrei de catre Germania nazista condusa de Adolf Hitler nu este decat "o mare minciuna", relateaza BBC News.

Seful comitetului pentru educatie din Gaza, Abdul Rahman el-Jamal, a declarat ca Holocaustul este "o mare minciuna" iar introducerea acestuia in programa scolara ar reprezenta "o mare favoare" pentru Israel, care lupta impotriva Hamas de ani de zile.

Organizatia Natiunilor Unite, care conduce majoritatea scolilor din Gaza, a intrebat recent gruparile locale daca istoria Holocaustului ar trebui predata tinerilor palestinieni.

Jamal a declarat ca Natiunile Unite ar trebui, in schimb, sa inceapa sa predea despre Naqba, termenul palestinian folosit pentru a descrie formarea statului israelian si fuga a sute de mii de palestinieni din aceste teritorii.

Un purtator de cuvant al ONU a precizat ca nu s-a adoptat inca o decizie finala legata de programa scolara pentru acest an. Aproximativ 200.000 de copii invata in scolile ONU.

In cel de-al Doilea Razboi Mondial, guvernul nazist al Germaniei a ucis aproximativ sase milioane de evrei.

Totusi, semnificatia acestui eveniment este adesea contestata in Orientul Mijlociu, unde Israelul este vazut ca un stat dusman iar Holocaustul este considerat un instrument folosit de statul evreu pentru a-si justifica actiunile.