In Franta, cativa “teroristi” au incercat sa dea lovitura la o banca din Hazebrouck, exact in momentul in care se alimenta bancomatul din fata institutiei. Au venit in tromba cu un Subaru, scotandu`si armele pe geam inca de cand au intrat pe straduta pe care se afla banca. Totul a mers bine ( in sensul ca cei care carau sacii cu bani spre bancomat se cam speriasera vazandu`i pe disperati) pana cand masina teroristilor a intrat in viteza in stalpul din fata bancii. Au lasat armele in masina si au fugit.

In Canada, (Quebec), un sediu al Caisse Desjardins a fost ieri atacat de un terorist. Fiind criza, omul a venit pe jos, si`a pus o caciula pe cap, a intrat in banca si a cerut banii, amenintand cu o bata. Vazand ca nu a starnit panica necesara, omul a plecat (tot pe jos, fireste), fiind prins dupa cateva minute de autoritati.

O sucursala a Crédit Agricole din Castelculier a fost si ea tentativa unui jaf, tinta fiind ATM-ul de la intrare. Hotii au venit cu o masina, au instalat cateva cabluri ca sa smulga din perete distribuitorul de bancnote, dar n`au reusit. Dupa cateva tentative au plecat.

In Oud-Turnhout (o provincie a Anvers), o institutie a fost atacata de un barbat in stare de ebrietate, care a intrat in banca urland ca ii omoara pe toti daca nu primeste banii. La cateva minute, a venit in banca sotia “teroristului”, i`a ars una peste ceafa si l`a luat acasa. La politie, ea a declarat ca sotul ei a recurs la acest gest disperat dupa ce ea ii reprosase cu cateva minute inainte ca nu aduce suficient de multi bani in casa, iar el o amenintase ca va sparge o banca pentru a o multumi.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.