Presedintele francez Nicolas Sarkozy a primit o scrisoare de amenintare, in care se afla un glont de calibru mare. Scrisoarea a fost interceptata de serviciile de securitate, au declarat pentru AFP surse apropiate de acest dosar.

Potrivit unei surse judiciare, scrisoarea "pare sa fie similara cu cele precedente" trimise in ultimele luni presedintelui, dar si mai multor politicieni francezi. O serie de mesaje semnate "Luptatorii din celula 34" si insotite de gloante le-au fost trimise lui Nicolas Sarkozy, unor membri ai guvernului si unor personalitati politice de dreapta. Amenintarile au inceput din ultimele luni ale anului 2007.

Scrisoarea interceptata marti continea un cartus mare de pusca de vanatoare si a fost gasita la centrul de sortare postala din regiunea Montpellier, potrivit surselor citate. Textul dactilografiat pe o foaie alba A4 incepea cu urmatorul text: "Cucu, nu va vom uita". Printre destinatari se afla seful statului, familia sa, dar si Jean-Francois Cope, Frederic Lefebvre, Frederic Mitterrand, Christine Albanel si Michel Rocard, potrivit LCI.fr.

La sfarsitul scrisorii, autorul scrie despre "fiul regelui", vizandu-l cel mai probabil pe baiatul presedintelui, Jean Sarkozy. "Regele si clanul lui vor disparea de pe suprafata pamantului. (...) Fiul regelui este tinta noastra prioritara, cu 3 senatori, 4 deputati, 1 ministru si un judecator in top 10, precum si alerte cu bomba frecvente in diverse magazine".

Autorul sau autorii ameninta si ca detin fotografii "foarte interesante" ale familiilor unor membri ai securitatii sau ale unor personalitati importante. Fotografii care ar putea "foarte bine sa circule". "Atentie la iesirile in cluburi private, sunt periculoase, iar accidente sunt rapid asteptate", se mai arata in scrisoare.

Scrisoarea este in prezent sub analiza politiei din Montpellier. Ultima oara cand astfel de mesaje au fost trimise, destinatarul a fost Segolene Royal. Niciun suspect nu a fost arestat, pana la aceasta ora.