Consilierul economic al Casei Albe, Lawrence Summers, a afirmat ca "foarte, foarte probabil" cresterea economica va reveni in a doua jumatate a anului in Statele Unite, dupa contractia sub estimari a activitatii in trimestrul II, anunta AFP.

"Marea, marea probabilitate este sa vedem o crestere economica in a doua jumatate a anului", a declarat Summers, la postul de televiziune NBC.

Summers si-a motivat previziunea prin nevoia sectorului industrial de a-si reconstitui stocurile, prin impactul pozitiv al primei de casare, care a depasit toate asteptarile, si pe investitiile in urma deblocarii sumelor din planul de relansare.

El a recunoscut insa ca rata somajului este mai ridicata decat estimarile de la inceputul anului, aratand ca trebuie asteptat anul viitor pentru ca planul de relansare sa aiba impact asupra reducerii numarului de someri.

Greenspan: Economia americana este foarte aproape de momentul revenirii

Economia americana este foarte aproape de momentul revenirii, crede si fostul presedinte al bancii centrale a SUA, Alan Greenspan.

Intrebat de televiziunea ABC daca cea mai grava criza economica americana de la Marea Depresiune din anii '30 s-a terminat, Greenspan a raspuns: "Nu chiar, dar suntem foarte aproape".

"Recesiunea este, cred, in urma noastra", a continuat ex-presedintele Federal Reserve, adaugand ca este "practic sigur" ca economia americana a atins cel mai scazut nivel si revenirea a inceput sa se faca simtita de la mijlocul lui iulie.