Un fost bancher britanic isi va petrece luna august pe o insula pustie din Hebridele Exterioare (nord-vestul Scotiei) pentru a incerca sa se lase de fumat, dupa 43 de ani de viciu, relateaza AFP.

"In august 2009, ultimul nostru naufragiat, cu bagaje de peste 50 de kilograme, se va instala pe insula Sgarabhaigh. Va incerca sa foloseasca singuratatea si lipsa tutunului pentru a se vindeca de acest obicei", explica Dave Hill, proprietarul insulei, pe site-ul sau.

"Naufragiatul" este Geoff Spice, in varsta de 56 de ani, fost director la NM Rothschild din Londra. S-a apucat de fumat in urma cu 43 de ani, cand lucra ca vanzator de ziare.

"Este ultima mea sansa. Fumez 30 de tigari pe zi, dar cred ca voi reusi sa ma las, a declarat Spice. "Sper ca, traind singur pe insula, nu ma voi ingrasa, asa cum patesc multe persoane care se lasa de fumat", a adaugat el.

Pentru a scapa de plictiseala, si-a luat cu el un iPod pe care se afla inregistrate 120 de carti, un telefon mobil si un laptop cu baterie solara. Spera, de asemenea, sa invete sa cante la chitara.

Bancherul va trai intr-un cort pe aceasta mica insula de 161.000 metri patrati, fara electricitate sau apa curenta.