Cercetatorii britanici cauta femei care sa se ofere voluntar sa manance zilnic ciocolata, timp de un an, in numele cercetarii medicale. relateaza AFP. Cercetatorii de la Universitatea East Anglia si de la Spotalul din Norwich incerca sa afle daca ciocolata neagra permite reduce riscul de maladii cardiace, potrivit site-ului institutiei. Ei cauta pentru acest lucru 40 de femei care sa se ofere voluntare pentru a manca zilnic ciocolata.

Cea mai mare parte a acestor femei vor trebui sa manance zilnic doua "batoane de ciocolata foarte puternica, special preparate de ciocolatierii belgieni, si sa se supuna periodic unor teste medicale, in timp ce altele vor trebui "sa se multumeasca" cu ciocolata obisnuita.

Singurele "conditii" sunt ca femeile respective sa se afle la menopauza, sa aiba sub 75 de ani si sa fie tratate pentru diabet de tip 2.

"Un rezultat pozitiv ar putea reprezenta primul pas catre noile modalitati de a ameliora viata oamenilor care prezinta risc sporit de maladie cardiaca", a explicat unul dintre cei responsabili pentru studiu.