Sase oameni au fost spanzurati, miercuri dimineata, la Teheran, anunta AFP, care citeaza agentia de presa Isna. Jurnalistii iranieni precizeaza doar ca o parte dintre cei sase condamnati au fost executati dupa ce si-au asasinat consortii, fara a adauga si alte detalii.

Cu aceste condamnari, numarul persoanelor executate in Iran de la debutul anului a crescut la 133, potrivit unui bilant realizat de AFP. In 2008, 246 de iranieni au fost executati. Numarul executiilor a crescut in ultimii ani, dupa ce autoritatile au lansat o campanie de intarire a securitatii. Omorul, violul, furtul armat, traficul de droguri si adulterul sunt pasibile de pedeapsa cu moartea, in Iran.

Tot miercuri, autoritatile de la Teheran au dat publicitatii numarul victimelor din timpul manifestatiilor legate de realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad la presedintie. 20 de participanti la revolte au fost omorati si peste 1.000 au fost arestati, dupa protestele din 12 iunie, a anuntat politia iraniana. "Fortele de ordine au arestat 1.032 de oameni in recentele revolte de la Teheran. Multi dintre ei au fost eliberati, in timp ce altii fac obiectul unor anchete", a anuntat Ismail Ahmadi Moghaddam, seful politiei iraniene.