Faezeh Hachemi, fiica fostului presedinte Akbar Hachemi Rafsandjani, impreuna cu alti patru membri ai familiei acestuia, au fost eliberati in noaptea de duminica spre luni, dupa ce fusesera arestati sambata de fortele de ordine, "pentru propria lor securitate", anunta ziarele iraniene, citate de AFP.

"Cinci membri ai familiei lui Rafsandjani, printre care si fiica sa, Faezeh Hachemi, sotia fostului presedinte, fiica si fiica vitrega a lui Hossein Marachi au fost arestati de agentii de securitate", scrie cotidianul Etemad.

Sora lui Marachi, care a fost seful de cabinet al ex-presedintelui, este sotia lui Rafsandjani.

Agentia semioficiala Fars, apropiata de guvern, a citat o sursa bine informata potrivit careia aceste arestari au drept scop "asigurarea securitatii" lui Faezeh Hachemi si a apropiatilor lui Rafsandjani si protejarea acestora de eventuale proiecte de asasinat din partea protestatarilor si a "monafeghinilor".

Termenul "monafeghin" desemneaza Moudjahedinii poporului, principalul grup armat de opozitie din Iran, care isi are bazele in Irak.

Faezeh Hachemi este una dintre sustinatoarele lui Mir Hossein Moussavi si a participat la mai multe marsuri de protest fata de rezultatele alegerilor din 12 iunie, in urma carora Mahmoud Ahmadinejad a fost declarat castigator.