Marina braziliana a anuntat ca a recuperat duminica alte 15 cadavre apartinand pasagerilor cursei Rio de Janeiro-Paris, care s-a prabusit la inceputul saptamanii trecute in Oceanul Atlantic, informeaza BBC. Toate cele 228 de persoane aflate la bordul aparatului Airbus 330 si-au pierdut viata in urma tragediei.

Totalul cadavrelor recuperate pana in prezent este de 17. Sambata, marina braziliana descoperise doua cadavre. Autoritatile din Brazilia au declarat ca patru dintre trupurile recuperate sunt barbati, iar doua sunt femei, fara sa ofere detalii despre celelalte cadavre.

Cadavrele descoperite au fost transportate la o baza militara din insulele Fernando de Noronha, dupa care vor fi duse in localitatea Recife din Brazilia, unde a fost deschisa o morga temporara.

BBC precizeaza ca rudele victimelor au oferit deja probe de ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrelor.

Vapoarele braziliene si franceze aflate in zona au recuperat din ocean si mai multe bucati apartinand avionului companiei Air France. Fragmentele au fost gasite la circa 1000 km nord-est de insulele Fernando de Noronha, in zona din care avionul a transmis ultimele mesaje.

Un purtator de cuvant al marinei braziliene a spus ca echipajele aflate in regiune isi continua operatiunile de cautare in ciuda conditiilor meteo nefavorabile. El a afirmat ca in zona unde s-a prabusit aparatul au fost observate circa 100 de obiecte, intre care scaune ce poarta logo-ul Air France precum si masti de oxigen.

Sase vapoare si 14 avioane din Franta, Brazilia si Statele Unite participa la operatiunile de cautare.

Autoritatile au anuntat ca isi concentreaza ancheta pe posibilele defectiuni ale senzorilor de viteza, care au oferit "date necorespunzatoare" cu cateva minute inainte ca avionul sa dispara de pe radare.