Un pilot al companiei spaniole Air Comet care efectua un zbor intre Lima si Madrid, nu departe de zona in care s-a prabusit aeronava Air France, a declarat ca a vazut "o imensa izbucnire de lumina alba", relateaza cotidianul El Mundo, citat de AFP.

Comandantul zborului 974 al Air Comet a facut un raport in care a descris ceea ce a vazut in noaptea de duminica spre luni, care a fost transmis conducerii companiei spaniole, Air France, Airbus si Directiei generale pentru aviatie civila din Spania.

"Deodata, am observat, departe, o izbuncire puternica si intensa de lumina alba, care a urmat o traiectorie descendenta verticala, disipandu-se in sase secunde", scrie pilotul, in raportul intocmit. (Ne cerem scuze pentru versiunea initiala a articolului, in care scria segmente, si nu secunde. Agentia AFP a revenit asupra stirii si a efectuat corectura necesara).

Co-pilotul si un pasager al cursei au vazut acelasi lucru, noteaza cotidianul spaniol.

La acel moment, avionul Air Comet se afla la 7 grade latitudine in nordul Ecuatorului si la 49 grade longitudine vest, in timp ce aeronava Air France se afla deasupra Ecuatorului, la 30 de grade vest.

"Avand in vedere coincidenta de ora si de loc, va aduc la cunostinta aceste elemente pentru a putea fi utilizate, eventual, la lamurirea acestui eveniment", scrie pilotul, in raportul citat.

Cotidianul spaniol relateaza ca "raportul pilotului readuce in discutie una dintre ipotezele inlaturate din randul posibilelor cauze ale accidentului: explozia unei bombe la bordul avionului".