Un ziarist nervos a aruncat cu un pantof in ministrul indian de Interne in timpul unei polemici care s-a petrecut la o conferinta de presa despre revolta din 1984 cand mii de oameni si-au pierdut viata, relateaza AP.

Oficialul nu a fost atins de pantoful aruncat din primul rand, iar ziaristul a fost evacuat imediat din sala.

Jurnalistul a fost nemultumit de faptul ca ministrul nu i-a raspuns la o intrebare referitoare la posibila implicare a Partidului Congresului, aflat la putere in India, in masacarea a 3000 de indieni in 1984.

Imediat dupa incident, ziaristul a recunoscut in fata camerelor de filmat ca regreta ca a aruncat cu pantoful inspre ministru, dar ca el si-a dat seama ca oficialul tergiversa raspunsul la intrebarea sa. " Eu doar am vrut sa-l intreb cum se va face dreptate, dar el nu a vrut sa raspunda... Nu cred ca felul in care am procedat a fost corect, dar felul in care am pus problema a fost corect", a marturisit ziaristul.

Gestul ziaristului nu este nou. In decembrie 2008, presedintele de atunci al Statelor Unite, George W. Bush, a fost tinta pantofilor aruncati de un jurnalist irakian, in timpul unei conferinte de presa de la Bagdad.