UPDATE: Cele trei principale partide de opozitie din Republica Moldova acuza guvernul comunist ca a trucat rezultatele alegerilor din 5 aprilie si cer repetarea scrutinului, anunta portalul de stiri Unimedia. Dupa numararea a 97,93% a buletinelor de vot, Comisia Electorala Centrala anunta ca Partidul Comunistilor a adunat 49,96% din voturi, ceea ce se traduce prin obtinerea majoritatii in noul Parlament ( 61 de locuri).

Potrivit Constitutiei, pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova este nevoie de votul a 61 de deputati. In cazul a doua incercari esuate, Parlamentul RM se dizolva si sunt anuntate alegeri repetate, scrie Unimedia.

“Alegerile au fost trucate, iar exit-poll-ul pare a fi o justificare pentru fraudarea alegerilor din partea Partidului Comunistilor”, sustin politicienii de opozitie intervievati de Unimedia.

Partidul Liberal, Partidul Democrat Liberal si Alianta Moldova Noastra (ANM) au precizat ca ar putea recurge si la organizarea alegerilor repetate, dupa ce de doua ori nu vor vota pentru candidatura PCRM la functia de sef al statului.

Dorin Chirtoaca (PL), Vlad Filat (PLDM) si Serafim Urechean (AMN) au declarat ca vor stringe toate probele necesare si, daca acestea vor fi suficiente pentru a proba ca alegerile au fost falsificate, atunci vor organiza actiuni masive de protest si vor solicita organizarea alegerilor repetate.