Un protestatar a aruncat cu un pantof inspre presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, in timpul unei vizite pe care acesta a intreprins-o in localitatea Urumiye, aflata in nord-vestul tarii, transmite AP. Pagina de stiri Urumiye News a precizat ca pantoful a fost aruncat spre liderul iranian in momentul in care acesta saluta multimea dintr-o masina deschisa.

Potrivit informatiilor, Ahmadinejad se afla intr-o masina deschisa si ii saluta pe cei prezenti pe strazile centrale din localitatea iraniana. In acel moment, cineva a aruncat cu un pantof inspre liderul iranian, fara insa sa-l atinga. Agentii de securitate au incercat fara succes sa-l gaseasca pe cel care aruncase pantoful.

AP precizeaza ca cineva a aruncat si o palarie inspre Ahmadinejad, inainte ca masina acestuia sa demareze in viteza.

Potrivit site-ului de stiri, protestul a intervenit in contextul in care un vehicul din convoiul presedintelui iranian a lovit un batran ce a intrat pe carosabil si a incercat sa-i inmaneze o scrisoare lui Ahmadinejad. Cei prezenti pe margine au devenit furiosi dupa ce masina care l-a lovit pe batran nu s-a oprit. Victima a fost transportata la spital de o ambulanta din convoiul prezidential dupa ce spectatorii au inceput sa protesteze.

Incidentul nu a fost mentionat in presa oficiala, insa a fost intens dezbatut de bloggerii din Iran.

AP precizeaza ca nu este pentru prima data cand Ahmadinejad este atacat cu un pantof. In decembrie 2006, un protestatar a aruncat cu un pantof spre liderul iranian in timpul unei demonstratii a studentilor de la Universitatea Amir Kabir din Teheran.

Incidentul de saptamana aceasta vine la aproape trei luni dupa ce ziaristul irakian Muntadar al-Zaidi, de la televiziunea al-Bagdadia, a fost arestat pentru ca a aruncat cu pantofii in presedintele american George W. Bush si l-a numit "caine" in plina conferinta de presa. Liderii de la Teheran au laudat atunci gestul jurnalistului pe care l-au numit "un erou" al lumii musulmane.