Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, vrea sa controleze vacantele in strainatate ale oficialilor rusi, dupa ce mai multi responsabili au devenit subiect de cronica mondena la Courchevel, in Alpii francezi, anunta cotidianul Kommersant, citat de AFP.

Pentru Kremlin, astfel de incidente afecteaza grav imaginea Rusiei in strainatate si sunt vazute rau de rusi, atinsi puternic de criza economica prin care trece tara.

Medvedev a semnat o directiva prin care obliga ministrii si membrii administratiei sale sa-l informeze despre locul unde isi fac concediile si durata acestora, afirma Kommersant, citand surse anonime.

Potrivit surselor citate, decizia a fost luata in urma unei serii de articole care relatau vacantele la Courchevel a presedintelui Comitetului Olimpic rus, Leonid Tiagacev, a sefului administratiei de la Kremlin, Vladimir Kojine, si a sefului influentului serviciu federal pentru protectia demnitarilor, Evgheni Murov.

Functionarii aflati in vacanta in strainatate risca sa cada si sub incidenta noii legi anticoruptie in cazul in care utilizeaza avioane particulare sau sunt gazduiti de oameni de afaceri.