Analistii Centrului national pentru contraspionaj din SUA (NCTC) prezinta, in calendarul pentru 2009, o fotografie modificata digital a liderului organizatiei teroriste Al-Qaeda, Osama bin Laden, despre care sustin ca ar putea sa fie imaginea sa actuala. Bin Laden se afla pe primul loc in topul celor mai importanti teroristi cautati de catre FBI. Autoritatile americane ofera o recompensa de 27 de milioane de dolari pentru prinderea liderului Al-Qaeda.

Imaginea publicata de NCTC il infatiseaza pe bin Laden cu barba taiata scurt si fara turban. Liderul terorist este imbracat intr-un costum inchis la culoare si poarta cravata, aratand mai mult "precum un dealer de masini la mana a doua decat un luptator de gherila", cum scrie un blog american.

NCTC precizeaza insa ca liderul terorist "continua sa fie foarte inalt si merge cu ajutorul unui baston" iar prinderea lui ramane printre obiectivele principale ale serviciilor de informatii americane.

National Counterterrorism Center, format in 2004, se ocupa cu contraspionajul national si international.

Calendarul sau din 2009 dedicat contraterorismului nu a fost publicat inca, insa versiunea din 2008 poate fi accesata aici.