Presedintele egiptean Hosni Mubarak a criticat Iranul pentru ca incearca "sa inghita" lumea araba, in contextul in care relatiile dintre Cairo si Teheran s-au tensionat in ultima perioada. Potrivit Jerusalem Post, liderul egiptean a facut aceasta declaratie in timpul unei intalniri cu reprezentanti ai partidului de guvernamant din Egipt.

Potrivit declaratiilor lui Mubarak, citate in publicatia kuweitiana Al-Jarida, Iranul incearca sa-i incorporeze pe vecinii sai musulmani. "Persii incearca sa devoreze statele arabe", ar fi afirmat presedintele de la Cairo.

Declaratiile lui Mubarak au fost facute la cateva zile dupa ce Egiptul si-a rechemat ambasadorul de la Teheran, semn al tensionarii relatiilor dintre cele doua parti.

In timpul unor demonstratii la Teheran, manifestantii au cerut "spanzurarea lui Mubarak". Agentia iraniana FARS a relatat recent despre manifestatii ale studentilor in apropierea ambasadei egiptene la Teheran, cand protestatarii au strigat "Moarte Israelului!", "Moarte Americii!" si au dat foc steagului israelian.

Miercuri, un ministru egiptean a criticat o serie de ziare iraniene care "au jignit" recent lideri de la Cairo, dar si politicile oficiale ale Egiptului.