Aproximativ 300 de buletine de vot inscriptionate, din greseala, cu numele de Barack Osama au fost trimise alegatorilor intr-un district din statul New York. Oficialii din Consiliul Electoral din Rensselaer au anuntat ca au solicitat returnarea buletinelor de vot unde numele candidatului democrat la presedintia Statelor Unite fusese inlocuit cu cel al liderului organizatiei Al-Qaida, Osama ben Laden.

Atat reprezentantul democrat, cat si cel republican din Consiliul Electoral local au declarat ca eroarea nu a fost intentionata, iar Consiliul "continua sa administreze corect alegerile, intr-o maniera bipartizana".

Buletinele de vot gresite au fost trimise prin posta celor care au solicitat sa voteze mai devreme la alegerile pentru Casa Alba. Buletinele au primit "unda verde" in ciuda faptului ca fusesera verificate de trei corectori.

Obama Osama

Nu este prima data cand numele senatorului de Illinois este asociat cu cel al liderului terorist Osama ben Laden. In 2005, comentatorul conservator Rush Limbaugh s-a referit repetat la "Obama Osama" si "Osama Obama", criticand un discurs pe care senatorul democrat l-a tinut in Eatonville (Florida).

Doi ani mai tarziu, postul CNN a fost nevoit sa-si ceara scuze dupa ce, in timpul emisiunii Situation Room with Wolf Blitzer ce dezbatea subiectul cautarii lui Osama ben Laden, a afisat o poza a liderului terorist peste care postase intrebarea: "Unde e Obama?" In februarie 2008, un angajat al canalului NBC a fost sanctionat, dupa ce a publicat din greseala o poza cu Osama ben Laden in timp ce moderatorul emisiunii, Chris Matthews, vorbea despre Barack Obama. Desi NBC News si-a cerut imediat scuze pentru greseala comisa, seful de campanie al candidatului la presedintia Statelor Unite a declarat ca eroarea este "impardonabila".

In luna aprilie a acestui an, un semn pus in fata unei biserici din statul american Carolina de Sud a creat puternice controverse prin faptul ca sugera ca senatorul Barack Obama si liderul organizatiei teroriste sunt "frati musulmani".

Semnul continea cuvintele: "Obama, Osama, hmmm, oare sunt ei frati?".

Inscriptia a fost afisata de pastorul Roger Byrd in fata congregatiei sale din Jonesville (S.C.). Pastorul a afirmat atunci ca mesajul sau nu este rasist sau motivat politic. "Inscriptia vrea pur si simplu ca oamenii sa constientizeze si sa vada ce se poate intampla daca vom alege pe cineva care nu crede in Isus Hristos", a declarat Byrd.

Senatorul democrat a afirmat mereu, in timpul campaniei electorale, ca este crestin si ca frecventeaza Trinity United Church of Christ din Chicago.