Jurnalistii francezi l-au criticat dur pe presedintele francez Nicolas Sarkozy la implinirea unui an de cand se afla la Palatul Elysee si vorbesc despre "minciuna" si "esecul eternului candidat" care a crezut ca "este suficient sa fie ales pentru a galvaniza Franta", noteaza France Presse.

"Daca Nicolas Sarkozy nu profita de anii care i-au mai ramas pentru a repara pagubele, atunci ar avea o mare raspundere: aceea de a fi sapat, inca o data, prapastia dintre popor si conducatorii sai", noteaza Le Monde. Publicatia mentioneaza ca presedintele Sarkozy a venit la Palatul Elysee cu mai multe atuuri decat majoritatea predecesorilor sai, insa le-a irosit cu aproape tot atata energie care a folosit pentru a le obtine.

"Minciuna continua!" - noteaza L'Humanite, care face apel la rezistenta "Trebuie sa se actioneze mai puternic. Si nimeni nu a inventat ceva mai bun decat actiunea unita".

France Presse mentioneaza ca majoritatea editorialistilor admit, totusi, ca presedintele francez este la inceputul mandatului sau si mai poate sa isi dovedeasca aptitudinile, insa jurnalistii sunt mai degraba pesimisti. La Republique des Pyrenees se intreaba: "Si daca este deja prea tarziu?"