Un austriac in varsta de 73 de ani a recunoscut ca si-a sechestrat fiica pentru mai mult de 24 de ani si ca a facut sapte copii impreuna cu ea, transmite BBC citand surse din politia locala.

Procurorul sef al regiunii de sud a Austriei, Franz Poler, a declarat ca "Josef F" si-a marturisit faptele in timpul interogatoriului desfasurat astazi.

Politia a dat publicitatii imagini ale subsolului cladirii unde barbatul si-a tinut fiica captiva in ultimii 24 de ani, locul fiind compus din cateva camere inguste fara ferestre. Camerele, ce acopera o suprafata totala de 60 de metri patrati, erau echipate pentru dormit si gatit, avand si instalatii sanitare.

Cel putin trei dintre copii au fost si ei tinuti in izolare de barbat si n-ar fi vazut deloc lumina zilei pana in momentul eliberarii lor de catre politisti.

Politia austriaca a anuntat duminica arestarea barbatului suspectat ca si-ar fi tinut fiica, numita doar Elisabeth F., acum in varsta de 42 de, ani inchisa intr-o pivnita timp de 24 de ani si ca ar fi abuzat-o sexual.

Anchetatorii vor efectua teste ADN pentru a stabili daca tatal celor sase copii este unul si acelasi cu tatal mamei lor. Femeia este supusa acum unui tratament medical, inclusiv psihiatric.

Cazul a socat opinia publica din Austria, mai ales ca nu este primul de acest fel. In urma cu doi ani, o adolescenta austriaca ce fusese rapita la varsta de 10 ani, in timp ce mergea la scoala, a evadat dupa ce fusese tinuta sechestrata timp de 8 ani de un barbat. La acea vreme, cazul a fost intens mediatizat.