Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels a declarat marți că Donald Trump a întâmpinat-o în pijamale în camera lui de hotel în anul 2006 și că acolo l-a „plesnit” la cererea acestuia, povestindu-le astfel juraților despre presupusa lor întâlnire sexuală, în cadrul primului proces penal care îl vizează pe un fost președinte american, scrie Reuters.

Fostul președinte american Donald Trump participă la procesul său în dosarul Stormy Daniels, la Tribunalul Penal din Manhattan, New York, pe data 7 mai 2024.Foto: WIN MCNAMEE / AFP / Profimedia

Îmbrăcată într-o ținută neagră și cu ochelari negri, Stormy Daniels, care acum are 45 de ani, a spus că s-a enervat de întreruperile frecvente ale lui Trump și l-a întrebat: „Ești întotdeauna atât de arogant și de încrezut?”.

Fosta starletă a spus că Trump „a provocat-o” să îl plesnească cu palma, iar ea a acceptat.

„Asta e o porcărie”, a părut să spună Trump, în timp ce privea din banca acuzatului.

Până la mijlocul dimineții, Daniels încă nu depusese mărturie despre actul sexual despre care a spus că a avut loc la acea întâlnire. Se așteaptă ca mărturia ei să fie reluată după o pauză.

Trump, în vârstă de 77 de ani și candidatul republican la președinția SUA în alegerile din noiembrie, este acuzat că a falsificat registre contabile, în scopul de a ascunde o plată de 130.000 de dolari către Stormy Daniels pentru a-i cumpăra acesteia tăcerea în timpul alegerilor din 2016. El a pledat nevinovat și neagă că a întreținut relații sexuale cu Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford.

„Tu trebuie să fii cea deșteaptă”, i-ar fi spus Trump lui Stormy Daniels

Ea a declarat că l-a întâlnit pe Trump la un turneu de golf de la Lake Tahoe, la care Trump participa din postura concurent. Stormy Daniels a mai susținut că Trump a remarcat-o când un asociat a menționat că aceasta a regizat filme.

„El a spus: «Oh, tu și regizezi - deci trebuie să fii cea deșteaptă»”, a afirmat Daniels, în cadrul mărturiei.

Daniels le-a mai povestit juraților că, mai târziu în cursul acelei zile, bodyguardul lui Trump a abordat-o și i-a spus că magnatul ar dori ca ea să ia cina cu el.

„La dracu', nu”, a spus Daniels când a fost întrebată de răspunsul ei inițial.

Ea a precizat că s-a răzgândit după ce un publicist a convins-o că cina ar putea fi o poveste grozavă.

Când a ajuns în apartamentul lui din hotel, Trump a întâmpinat-o purtând doar o pijama de satin.

„I-am spus: «Hugh Hefner știe că i-ai furat pijamaua?”, și-a amintit Daniels că i-a spus, referindu-se la celebrul impresar al revistei Playboy, Hugh Hefner.

Daniels i-a spus lui Trump să-și schimbe hainele, iar acesta s-a supus politicos, a mai povestit ea.

Reacția lui Trump în sala de judecată

Presupusa întâlnire a avut loc în timp ce Trump era căsătorit cu actuala lui soție, Melania. Trump neagă vehement orice fel de întâlnire sexuală pe care ar fi avut-o cu Daniels.

Trump i-a „pasat” marți un bilet avocatului său și uneori părea să închidă ochii în timp ce asculta mărturia fostei starlete porno.

După o scurtă pauză, judecătorul Juan Merchan le-a spus procurorilor să renunțe la detaliile privind presupusa întâlnire. "Gradul de detaliu în care intrăm este pur și simplu inutil", a motivat înaltul magistrat.

Merchan hotărâse anterior că Daniels are voie să le spună juraților că a făcut sex cu Trump, în ciuda obiecțiilor echipei de avocați a acestuia.

Procuroarea Susan Hoffinger a declarat că mărturia era necesară pentru a completa povestea și a stabili credibilitatea lui Daniels.

"În ceea ce privește actul sexual, (detaliile) vor fi doar elementare. Nu vor implica descrieri ale organelor genitale sau ceva de acest fel", a spus Hoffinger.

Ce spun procurorii

Trump, care candidează din nou pentru un mandat la Casa Albă, la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare de falsificare a documentelor contabile.

Procurorii au arătat că semnătura fostului președinte se afla pe plățile aflate în centrul cazului. Ei spun că Trump a etichetat în mod fals plățile către avocatul său Michael Cohen, în 2017, ca fiind cheltuieli judiciare, când de fapt erau rambursări pentru plata de 130.000 de dolari făcută pentru a-i cumpăra tăcerea lui Stormy Daniels, sumă pe care Cohen i-o transferase actriței.

Procurorii spun că acest lucru echivalează cu o schemă ilegală de influențare a alegerilor din 2016 prin cumpărarea tăcerii unor persoane cu informații potențial dăunătoare.

Avocații lui Trump au sugerat că Daniels urmărea să obțină un rol în reality show-ul lui Trump, "The Apprentice".

Trump riscă închisoarea dacă va mai ignora ordinul de interdicție al judecătorului

Daniels a fost ținta unora dintre atacurile dure ale lui Trump, publicate pe rețelele de socializare.

Judecătorul Merchan, care audiază cazul, a declarat că unele dintre aceste postări au încălcat un ordin de interdicție prin care Trump nu are voie să vorbească despre martori, jurați și alte persoane implicate în dosar, dacă aceste afirmații sunt menite să influențeze procedurile.

Trump a fost amendat până acum cu 10.000 de dolari pentru încălcarea ordinului de interdicție care îl împiedică să vorbească despre martori. Merchan a avertizat că Trump ar putea fi încarcerat dacă își va continua atacurile.

Trump a calificat ordinul de interdicție ca fiind o încălcare a drepturilor sale de liberă exprimare și spune că procesul este o încercare de a împiedica încercarea lui de a recâștiga Casa Albă.

Fostul președinte se confruntă cu alte trei urmăriri penale, dar cazul Stormy Daniels este singurul care va fi judecat cu siguranță înainte de alegerile din noiembrie. În celelalte dosare, în care de asemenea a pledat nevinovat, Trump este acuzat că a încercat să anuleze înfrângerea sa din alegerile prezidențiale din 2020 și că a manipulat în mod necorespunzător documente clasificate după ce a părăsit funcția.

Citiți și: