​Andrei Bralnin, fostul primar al orașului Kotlas din regiunea Arhangelsk și un membru al partidului Rusia Unită condus de Vladimir Putin, s-a sinucis în detenție după ce a fost arestat pentru corupție, relatează TASS.

Penitenciar rusescFoto: Vladimir Gerdo / TASS / Profimedia

Informația apărută inițial în presa locală rusă a fost confirmată pentru TASS de către filiala din Arhanghelsk a Comitetului de anchetă din Rusia, instituția care are amplă jurisdicție asupra investigării faptelor de corupție și este subordonată direct lui Vladimir Putin.

„Da, așa este. Se desfășoară o anchetă pentru a stabili toate împrejurările morții persoanei implicate în dosar”, a declarat un reprezentant al instituției pentru jurnaliștii de la TASS.

Presa locală din Arhanghelsk, o regiune din nord-vestul Rusiei datorită orașului-port cu același nume care a jucat un rol important în livrările de armament către URSS în al Doilea Război Mondial, scrisese mai devreme în cursul zilei de joi că Bralnin, pus sub acuzare pentru luare de mită, a fost găsit mort într-un centru de arest preventiv.

Serviciul de presă al Serviciului Federal de Penitenciare pentru Regiunea Arhangelsk a confirmat la rândul său decesul fostului primar din partidul lui Putin, adăugând că, potrivit datelor preliminare, acesta s-a sinucis.

Primarul din partidul lui Putin a încercat să fugă din Rusia

Agenția responsabilă de penitenciarele rusești a mai precizat că la fața locului a fost chemată o ambulanță, precum și personalul medical al centrului de detenție, dar că medicii nu au reușit să îl resusciteze pe Bralnin.

„La examinarea [trupul decedatului] nu s-au găsit semne de moarte violentă, la fața locului lucrează un grup operațional de investigație”, a declarat serviciul de presă al agenției.

Fostul primar al orașului Kotlas, o localitate cu aproximativ 60.000 de locuitori, a fost pus sub acuzare pentru 17 episoade de luare de mită cu circumstanțe agravante, procurorii ruși afirmând că acesta și-a folosit puterile oficiale contrar intereselor funcției.

Bralnin a încercat să fugă din Rusia în octombrie anul trecut, după ce judecătorul de caz a dispus înlocuirea măsurii de restrângere a unor drepturi ale sale cu interdicția de a părăsi țara.

El a fost prins pe aeroportul din Soci cu bilete pentru o cursă externă, instanța dispunând apoi arestarea preventivă a sa.