Presedintele ales al Georgiei, Mihail Saakasvili, este investit duminica in functie in cadrul unei ceremonii organizate in fata Parlamentului. Sase sefi de stat, intre care si presedintele Traian Basescu, participa la depunerea juramantului si la parada militara din centrul capitalei Tbilisi. La ceremonie mai participa delegati din 20 de state, precum si reprezentanti ai Aliantei Nord-Atlantice (NATO), ai Uniunii Europene (UE) si ai Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

In pofida plangerilor opozitiei, rezultatele oficiale l-au indicat pe Saakasvili castigator din primul tur al scrutinului anticipat, cu 53% din sufragii, si au fost recunoscute de majoritatea tarilor din regiune, inclusiv de Rusia, care a criticat totusi desfasurarea alegerilor.

Saakasvili a fost reales in functie, la 5 ianuarie. Opozitia a contestat rezultatul alegerilor si a organizat numeroase marsuri de protest in capitala Georgiei.

De altfel, si duminica in paralel cu ceremonia de investire in functie a lui Mihail Saakasvili, opozitia georgiana organizeaza la periferia orasului Tbilisi o actiune de protest, contestand rezultatul alegerilor prezidentiale anticipate din 5 ianuraie 2008. Reprezentanti din conducera opozitiei georgiene sustin ca la actiunea de protest sunt asteptati sa participe o suta de mii de persoane.