Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marti ca o eventuala recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului de catre Statele Unite ar putea duce la ruperea relatiilor dintre Ankara si statul evreu, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom duce aceasta lupta pana la capat, cu determinare. Si aceasta ar putea merge pana la ruperea relatiilor diplomatice cu Israelul", a declarat Erdogan, care a subliniat ca statutul Ierusalimului este "o linie rosie pentru musulmani".

Casa Alba a anuntat ca decizia foarte asteptata a lui Trump in privinta acestui subiect, asteptata pentru luni, a fost amanata.

"Presedintele a fost foarte clar in privinta acestui subiect inca de la inceput: nu e vorba daca (ambasada va fi efectiv mutata la Ierusalim) ci cand", a afirmat Hogan Gidley, un purtator de cuvant al Casei Albe.

Israelul considera Orasul Sfant drept capitala sa "eterna si reunificata", dar palestinienii spun ca Ierusalimul de Este trebuie sa fie capitala statutului la care aspira.

Comunitatea internationala nu a recunoscut niciodata Ierusalimul drept capitala a Israelului si nici anexarea partii sale orientale ocupata in 1967.