Anchetatorii olandezi au gasit urme de otrava dupa sinuciderea, miercuri, a unui lider militar al croatilor bosniaci in sala de judecata a Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI), a anuntat joi un purtator de cuvant, potrivit agentiei DPA, citata de Agerpres.

Slobodan Praljac, condamnat de tribunal penal pentru fosta IugoslavieFoto: Captura YouTube

Slobodan Praljak (72 de ani) a ascultat miercuri confirmarea condamnarii sale la 20 de ani de inchisoare pentru fapte de epurare etnica, inainte de a declara ca respinge verdictul tribunalului. El a scos apoi o fiola si-a baut continutul. Avocatul sau a afirmat ca era vorba de otrava. Ulterior, un purtator de cuvant al TPI a confirmat ca Praljak a murit intr-un spital din Haga.

Otrava a constat intr-o substanta chimica a carei ingerare "poate fi letala", a indicat TPI, fara a numi substanta in cauza.

TPI a solicitat o ancheta independenta din partea autoritatilor olandeze, care au afirmat ca se concentreaza in mod prioritar pe efectuarea fara intarziere a autopsiei lui Praljak si pe a stabili cum a reusit acesta sa faca rost de otrava.