Liderul islamic Tanji Bouchaib a decis sa se mute din Italia din cauza taxelor: prea multe si prea mari. Bouchaib nu este un musulman oarecare, ci presedintele Federatiei Islamice din regiunea Veneto, o regiune in care migratia urmasilor lui Mohamed nu este cu siguranta un fenomen neglijabil, potrivit Rador care citeaza Il Giornale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu acordat cotidianului ''Corriere della Sera'', liderul islamist care este de origine marocana dar care traieste de peste douazeci de ani in localitatea Cinto Caomaggiore, in provincia Venetia si care lucreaza ca muncitor intr-o fabrica Portogruaro, descrie motivele pentru alegerii sale.

''Nu mai rezistam, simtim ca ne sufocam din cauza costului ridicat de trai si a taxelor, care sunt prea multe, avem o ipoteca pe casa si in ciuda faptului ca avem doua salarii, sotia mea si cu mine facem salturi mortale pentru a ajunge la sfarsitul lunii".

Cu siguranta ca vina o poarta criza economica, care nu a afectat doar Italia. Bouchaib spune ca cei care au ales sa emigreze in Franta nu se vor mai intoarce niciodata pentru ca acolo exista mai multe locuri de munca iar viata este mai usoara.

In Italia in schimb totul este mult mai greu, mai ales pentru tineri, iar cea mai buna dovada in acest sens sunt cele doua fiice ale liderului comunitatii musulmane care s-au dus sa lucreze in Qatar. O destinatie visata si de Bouchaib, care isi doreste sa se transfere acolo impreuna cu sotia sa, deoarece taxele sunt mai mici, Islamul este religia oficiala si cu siguranta salariile sunt mai mari.