Un grup islamist din Pakistan a spus ca va renunta la protestele de la nivel national dupa ce guvernul a acceptat cererile sale si ministrul justitiei si-a dat demisia, dupa ce protestele si ciocnirile din weekend dintre manifestanti si politsiti au maralizat orasele mari, relateaza Reuters.

Sapte persoane au fost ucise si aproape 200 de ranite dupa o incercare esuata a politiei de a dispersa protestatarii din Islamabad, sambata, stimuland demonstrantii sa blocheze drumurile si autostrazile din marile orase.

"Cererea noastra principala a fost acceptata", a declarat Ejaz Ashrafi, purtator de cuvant al grupului Tahreek-e-Labaik, pentru Reuters.

"Guvernul va anunta demisia ministrului de drept si vom incheia astazi sederea noastra".

Protestatarii au cerut demisia lui Zahid Hamid, dupa ce acesta a renuntat la un amendament al juramantului pe care trebuie sa il depuna candidatii electorali.

Manifestantii au interpretat acest gest drept blasfemie si sustin ca juramantul lui Hamid a fost modificat pentru a permite participarea Ahmadis - o secta islamica minoritara persecutata de mult timp.