John Conyers (88 de ani), figura legendara a Partidului Democrat din Statele Unite si cel mai vechi membru al Camerei Reprezentantilor, a demisionat din functia de lider al grupului democrat din Comisia pentru afaceri juridice dupa ce a fost acuzat de hartuire sexuala de cateva colaboratoare, relateaza AFP.

John Conyers si-a anuntat demisia duminica, insa a negat acuzatiile care i se aduc.

O ancheta interna in cadrul Congresului, in acest caz, fusese lansata marti.

John Conyers, in varsta de 88 de ani, membru al Camerei Reprezentantilor din anul 1965, ar fi dat in 2015, in cadrul unui acord de confidentialitate, 27.000 de dolari unei foste colaboratoare parlamentare care l-a acuzat ca a concediat-o pentru ca i-a respins avansurile sexuale, arata Buzzfeed. Aceasta a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Conyers i-ar fi cerut "adeseori" uneia dintre colaboratoarele sale sa doarma in aceeasi camera cu el, in deplasari. Acesta avea obiceiul, potrivit unei marturii, sa-si ia cu el amantele in calatorii, prin fonduri platite de biroul sau parlamentar.

Erou al luptei pentru drepturile persoanelor de culoare, John Conyers era membru in comisia pentru afaceri juridice a Camerei Reprezentantilor, pe care ar urma sa o conduca in cazul in care republicanii ar fi pierdut majoritatea la alegerile de anul viitor.