Partidul separatist al presedintelui catalan destituit de Madrid, Carles Puigdemont, ia in calcul negocierea cu statul spaniol, renuntand la o ruptura unilaterala, a declarat joi coordonatoarea sa generala, potrivit ziarului belgian Le Soir, citat de Rador.

"Bilateralitatea este necesara", a declarat Marta Pascal la postul de radio spaniol Cadena Ser, confirmand informatiile de presa potrivit carora principalele doua partide independentiste, PdeCat al dlui Puigdemont si Stanga Republicana din Catalonia (ERC), intentioneaza sa renunte in programul lor la o ruptura unilaterala.

"Trebuie sa fim mai multi"

Pentru independenta, "ne lipsesc lucruri: pentru ca sa produca un efect si mai ales sa creasca in termeni de majoritate, sa conteze pe mai multa lume", a adaugat ea: "Trabuie sa fim mai multi".

Pe 27 octombrie, parlamentul catalan votase pentru independenta Cataloniei, o declaratie unilaterala urmata de punerea regiunii sub tutela de catre guvernul central, provocand o criza politica fara precedent in Spania de cand tara a redevenit democratica, in 1978.