Cantareata britanica Annie Lennox este noul rector al Glasgow Caledonian University, functie preluata de la Muhammad Yunus, laureat al Nobelului pentru Pace pe 2006, si a devenit prima femeie care detine acest rol in institutie, informeaza news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lennox va fi instalata in functie in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Glasgow Caledonian University in iulie 2018.

"Intentionez sa deservesc aceasta institutie remarcabila in cel mai bun mod posibil. Sa merg pe urmele unei personalitati ca Muhammad Yunus este cumva dificil, dar abia astept sa lucrez cu toti, astfel, sa fiu un sprijin pentru studenti si institutie", a spus artista.

Glasgow Caledonian, care a fost infiintata in 1993 si are 20.000 de studenti, are campusuri in capitala Scotiei, in Londra si New York. Campusul american a fost inaugurat in septembrie 2013, dar nu a putut emite diplome pana anul acesta, cand Departamentul american de stat in Educatie a desemnat-o prima institutie straina care poate face acest lucru in Statele Unite.

Ca rector, Annie Lennox va avea indatoriri formale si ceremoniale, precum conferirea de diplome si promovarea universitatii.

Una dintre cele mai importante voci ale epocii noastre, cantareata, compozitoare si activista, Annie Lennox este considerata inovatoare, un simbol al excelentei.

Annie Lennox a primit insemnele Ordinului Imperiului Britanic (OBE) in 2011, pentru munca sa in sprijinul celor infectati cu HIV si impotriva saraciei din Africa.