Emmanuel Macron si premierul Poloniei, Beata Szydlo, isi doresc o "stransa cooperare", in ciuda divergentelor din ultimele luni, care au vizat in special lucratorii detasati, anunta AFP.

emmanuel macronFoto: YouTube

"Am reusit sa clarificam numeroase indoieli. Exista inca divergente, ceea ce este normal", a afirmat Szydlo.

Szydlo s-a intalnit cu presedintele Macron la Palatul Elysee, in prima intrevedere bileterala dupa alegerea lui Macron ca presedinte al Frantei.

Macron si Szydlo si-au lansat reciproc tot felul de acuzatii lunile precedente. Liderul Frantei a spus despre Polonia ca merge "impotriva intereselor europene in mai multe probleme" si ca "pune in discutie statul de drept".

"Nimeni nu ignora faptul ca atunci cand am fost ales, aceasta relatie nu era, fara indoiala, la nivelul sau cel mai intens si mai pozitiv, din diferite motive. Avem divergente pe care le-am dezbatut. De altfel, tocmai astfel trebuie sa se structureze relatia noastra. Insa noi avem si puncte de convergenta" a spus joi Macron.

Totodata, liderul Frantei a anuntat si o vizita in Varsovia in 2018, adica anul in care se sarbatoreste un centenar de la independenta Poloniei.