Doi jurnalisti ai serviciului public turc de televiziune au fost retinuti in Myanmar, dupa ce au folosit o drona in apropierea cladirilor Parlamentului acestui stat, informeaza BBC, citat de News.ro.

Politia din Myanmar a acuzat doi jurnalisti straini si doi birmani pentru incalcarea legilor privind importul, dupa ce au dirijat o drona in apropierea Parlamentului.

Ei sunt tinuti in arest pana la prima audiere si ar putea fi condamnati la 3 ani de inchisoare.

Jurnalistii, unul din Malaezia si celalalt din Singapore, lucreaza pentru reteaua turca TRT.

Tensiunile dintre Myanmar si Turcia au crescut in urma crizei Rohingya, minoritatii musulmane apatride - 600.000 de oameni au plecat din provincia Rakhine in Bangladesh. Luna trecuta, presedintele turc, Recep Erdogan, a spus ca violentele impotriva minoritatii au ajuns la stadiul de genocid. De cealalta parte, Myanmarul sustine ca lupta cu insurgentii ei.

Garzile Parlamentului i-au vaazut pe jurnalisti lansand dronele in apropierea cladirilor si pagodelor institutiei din capitala Naypyidaw.

Lau Hon Meng din Singapore si Mok Choy Lin din Malaezia dunt retinuti de vineri, impreuna cu translatorul si cu soferul lor. Un purtator de cuvant al politiei a spus ca drona a fost introdusa in tara in mod ilegal.

TRT a transmis ca se poarta discutii cu autoritatile birmaneze pentru eliberarea lor.

Ministrul de Externe a informat ambasadele Singapore si Malaezia privind retinerea jurnalistilor.