Autoritatile sanitare chineze au ridicat interdictia privind importul anumitor branzeturi moi, printre care si numeroase specialitati franceze precum camembert si brie, au declarat mai multi oficiali din Uniunea Europeana si din organizatiile profesionale pentru AFP, citata de Agerpres.

"Este o adevarata usurare. Insa era de asteptat deoarece administratia chineza si-a demonstrat vointa de a nu taragana aceasta situatie", a declarat Vincent Marion, cofondatorul Cheese Republic, care se prezinta drept principalul magazin online pentru vanzare de branzeturi in China.

"Interdictia a fost in vigoare pentru o scurta perioada, deci nu ne-a perturbat afacerile. Acum putem continua ca inainte", a declarat Axel Moreaux, managerul restaurantului francez Paradox de la Beijing.

In urma cu doua luni, autoritatile vamale chineze au inceput, in mod suprinzator, sa blocheze importul branzeturilor moi precum camembert, brie, roquefort sau gorgonzola (specialitate italiana). Aceste tipuri de produse contin culturi de bacterii utilizate in mod traditional in productia de branzeturi din Europa. Insa legislatia chineza nu era suficient de clara cu privire la legalitatea acestui tip de bacterii.